måndag 22 september 2008

TIK-Frölunda, Trelleborg-GIF

Två matcher med blogganknytning ikväll. Giffarna spelar mot Trelleborg borta och tre pinnar vore ju en gudagåva. Giffarna har inte vunnit sedan Lustig försvann och Tobias Eriksson, som ska vara Giffarnas kreativa motor har verkligen gått på tomgång sedan dess också. Det är bara att hoppas att han kommer igång idag tillsamans med hela giffarna. Personligen ser jag gärna Mambo Mumba från start. Gillar hans aggressivitet i djupled från mittfältet och även hans känsla för var målet sitter. Giffarna ledde hemma mot Trelleborg med 2-0 men tappade till 2-2. Hoppas verkligen gif kämpar sig till tre pinnar ikväll.

Dessutom möter ju Timrå Frölunda på hemmais i EON Arena. Kent Norberg är intervjuad i Aftonbladet och säger att han kan gå med huvudet högt i EON Arena. Jag håller med. Han har gjort ett fantastiskt jobb för Timrå i många år. Däremot - och detta är viktigt - måste han förstå att det ser konstigt ut att Riku Hahl styr kosan efter Norberg. Han måste förstå att det muttras och snackas hos fansen.

Alla hockeyspelare är ju i viss mån legosoldater och krigar där de får bäst lön. Så att en toppspelare flyr Timrå för högre lön i Frölunda är ju ingen skräll direkt. Att man sedan får höra att han pratat gott om organisationen, tränarna och regionen (Sundsvall och timrå) till Toni Mäkiaho gör ju inte Hahl till en sämre människa.

Däremot kan man ju ändå få hoppas att skrytbygget Frölunda går ännu en tung säsong till mötes. Det hoppas jag i och för sig alla rikemanslag som snackar om drömseriematcher mot Vålerengen och danska mästarna gör.

Nu blir det säkert Frölundas första seger för i år bara för att jag skrivit detta.

Att man aldrig kan hålla käften.

Inga kommentarer: