lördag 28 juli 2007

Förlust!

68-72 mot Australien i U19-VM för damer idag. Låt mig påminna om att Australien är andrarankade i världen. Sverige var inte ens rankat inför detta mästerskap.

För övrigt är det första gången ett svenskt basketlandslag, om man undantar rullstolsbasketlandslaget, deltar i ett världsmästerskap.

Nu är Sverige klart för andra omgången i det här mästerskapet som är upplagt ungefär som ett hockey-VM. Man tar med sig poängen man tagit mot de som följer med till andra omgången. Sverige kommer således att ha två poäng.

I nästa omgång blir det möten med Serbien, som hittills är obesegrade, samt Kanada och Tjeckien. Kanada och Tjeckien spelar just nu och Tjeckien leder med fem i sista minuten. En egentligen ointressant match då båda lagen, liksom Sverige, kommer att gå in i andra fasen med två poäng.

Det kommer alltså att se ut såhär:

1. Australien 4 poäng
2. Serbien 4 poäng
3. Sverige 2 poäng
4. Brasilien 2 poäng
5. Tjeckien 2 poäng
6. Kanada 2 poäng

Sverige har kvar att möta Serbien, Tjeckien och Kanada. Om jag inte tar fel så har man inbördes på Brasilien så om de inte överträffar sig själva och slår Serbien så bör det räcka med att slå antingen Kanada eller Tjeckien för att gå till kvarten.

Dock är det ju inte fel om de slår båda två. Sverige lär dock ha svårt att bli bättre än trea i gruppen. För att bli tvåa måste man vinna mot alla tre lagen från Grupp C.

Fortsätt jobba!

Inga kommentarer: