torsdag 11 september 2008

2-1

2-1 mot Ungern och man är med i leken igen. Dock lär det krävas fyra poäng av sex möjliga mot minst ett av länderna Danmark eller Portugal för att knipa en av de två översta platserna.

Att Danmark slog Portugal i Lissabon var väldigt överraskande. Tror vi får extremt svårt mot Danmark. De har revanschlusta och ett landslag med lite go i. Ett oavgjort resultat hade nog varit det bästa för Sverige i den matchen. Det positiva är ju ändå att det är ett stukat Portugal som kommer till iskalla Råsunda i oktober. Kan vara läge för tre pinnar då ändå. Vi minns ju hur Spanien gick på pumpen på ett kallt Råsunda för ett par år sedan.

Vi kan väl alla inse nu att 3-5-2 inte är något för Sverige. Vi måste försöka hitta plats för Kim Källström, Tobias Linderoth och Anders Svensson ändå. Jag har aldrig varit något större fan av Kim Källström då jag tycker han är för långsam i fötterna och i tanken för att vara speciellt kreativ. Tycker också han är på tok för dålig defensivt. Däremot är han stark i djupled och kan fylla på bra från mittfältet. Dessutom har han ju målkänsla. Jag skulle vilja se Sverige spela med en fyrbackslinje bestående av Nilsson, Mellberg, Hansson och Stoor/Erik Edman. Sedan ett tremannamittfält bestående av Linderoth, Svensson och Sebastian Larsson eller kanske Rasmus Lindgren. Sedan har man Kim Källström i en Steven Gerrard-roll bakom Zlatan och Henke. 4-3-1-2 alltså.

Inga kommentarer: