tisdag 28 oktober 2008

Måste också kommentera...

...det här med att Linköping och HV stoppar spelare från landslaget med hänvisning till CL. Linköping och HV vet innan säsongen att de har starka trupper med landslagsaktuella spelare. Det är ju en förutsättning för att vinna SM.guld helt enkelt. Man vet också att man ska spela Nordic Trophy på försäsongen samt att man ska spela Champions League i hockey. I båda dessa turneringar får man betalt för att spela, speciellt om man går långt. Då måste man se till att ha en bredare och djupare trupp än övriga elitserieklubbar givetvis! Man får pengar för att vara med i turneringarna och kan tjäna ännu mer pengar men så vill man hålla spelarna ifrån landslagen? Helt sjukt egentligen.

Tittar man på fotbollen så ser man ju hur de stora klubbarna har större och bedare trupper än de mindre klubbarna för att man helt enkelt spelar fler matcher. Liverpool, Chelsea, Man United, Inter, Bayern Munchen, Barcelona, Real Madrid. Ja alla dessa lag har ju otroligt stora trupper just för att kunna vara slagkraftiga en hel säsong, även om de är skadedrabbade.

Jag förutsätter att Bengt-Åke driver detta. Han kan till och med bli tjurig och ALLTID ta ut det bästa laget, till varje liten skitturnering som Mats Wennerholm på Aftonbladet säger, inte ordagrant men han menar det. Då lär det blir mer än bara två spelare från LHC och HV. Jag hoppas Bengt-Åke gör så i fortsättningen.

Slutligen är det ju klart att Johan Davidsson blev glad över att han fick spela Karjala i stället för ryska Channel One cup. Ingen elitseriespelare vill ju åka dit i december när man istället kan ha en ledig helg och ladda för julen. Bengt-Åke trodde han gjorde Davidsson en tjänst och så får han detta tillbaks.

Inga kommentarer: