tisdag 10 juni 2008

England-Sverige 1-1

Vad har nu detta med saken att göra? Jo visst känner vi igen att en kreativ, ung och populär mittfältare blir bänkad i en mästerskapspremiär till förmån för en äldre tråkigare spelare.

Den som blev petad var Anders Svensson, året var 2002 och den som tog hans plats var Magnus "turbo" Svensson. Med facit i hand så kom ju Anders Svensson in med pigga ben och 30 minuter kvar. Sverige fick oavgjort och Turbos uppgift var att ligga som ett frimärke på Paul Scholes första timmen. Nu är det Daniel Anderssons tur att försöka trötta ut och skapa utrymme åt Kim som sedan kommer från bänken.

I mina ögon har Kim Källström aldrig gjort en bra viktig landskamp och jag förstår att man ser honom som en risk bakåt. Det är alltför ofta motståndarnas mittfältare springer bakom ryggen på honom och skapar farliga ytor framför vår backlinje.

Man ska dock komma ihåg att Kim inte fått chansen i så många viktiga landskamper heller. I alla fall inte från start. Sedan är inte Grekland England, de får vara hur mycket europamästare de vill, och frågan är hur pass defensivt tänk man ska ha mot en nation som man faktiskt borde spela oavgjort mot.

Det är bara att hoppas att historien upprepar sig och Kim kommer in och avgör matchen till Sveriges fördel ikväll. För är det en sak som Kim ger laget så är det en tung kraftfull mittfältare med målsinne som fyller på bakom våra forwards.

Inga kommentarer: