måndag 16 juni 2008

Vilken vändning!

Jag satt på IP i Sundsvall för ett antal år sedan och såg Halmstad göra 2-0 mot GIF Sundsvall i 73:e minuten. Halmstad hade ett sådant där år när det mesta gick dem emot men nu verkade de kunna ta en välbehövlig seger. Nye tränaren Jonas Thern var rund och go om magen och såg nöjd ut. Halmstads supportrar skanderar "Ska ni gå hem nu?" och det kändes sådär otrligt jobbigt. Men min kompis David sade då:
- Det är lite för tidigt att ta fram de där ramsorna redan nu.

Ca 20 minuter senare stod giffarna där som segrare tack vare mål av Jon Ericsson, Tommy Bergersen och så Dennis Östlundh. Fantastiskt.

Den vändningen påminner om det som Turkiet gjorde igår mot Tjeckien. En helt otrolig vändning som kan ge Turkiet än mer luft under vingarna. De vet att de kan vända vilken match som helst. Peter Cech gjorde ett oförlåtligt misstag i målet på 2-2 målet.

Ikväll ska jag på middag men hoppas hinna hem till andra halvlek. Mina favoriter Tyskland har ju en allt-att-förlora match mot Österrike.