söndag 8 juni 2008

Vilken jävla överkörning!

6-1, 6-3, 6-0 och det är väl ingen tvekan om vem som är bäst på grus? Federer hade inte en chans och jag gissar att det här är hans sista final i Franska Öppna, för det måste väl komma någon grusspecialist som kan slå honom snart? Förutom Nadal menar jag då.

Det mest skrämmande är ju ändå det faktum att näst bäst i världen på grus är ju Roger Federer, eller hur?

Nadal briljerade med ett varierat grusspel och när Federer försökte gå på offensiven blev han straffad direkt.

Men jag då? Som deklarerat att Nadal är en endimensionell spelare som har svårt på snabbare hardcourtunderlag och måste bli bättre där för att räknas som de riktigt riktigt stora. Är jag helt fel ute då? Nja, han får vinna minst en annan GS-titel än franska innan han kan betraktas som en riktigt stor tennisspelare.

Jag tycker ju fortfarande, trots debaclet idag, att Federer har ett bättre register och spelar en attraktivare tennis än Nadal. Nadal spelar en slags utnötningstennis som inte attraherar mina ögon.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Det var inte bara du som trodde (hoppades) på Federer. Björn Borg förklarade häromdan varför Rafa inte hade en chans mot Federer....En till i den långa raden av "experter" som visar sina tillkortakommanden.

Fiskaren och Familjemannen sa...

Det var nog mer en stilla förhoppning än ett grundtips från min sida i alla fall, vilket jag tror framgick av mitt inlägg.

Anonym sa...

utnötningstennisen som du påstår att nadal spelar enligt är för mig en tennis som består av styrka, teknik samt snabbhet. nadal är uteslutet den bäste på grus och hans allroundspel har blivit avsevärt bättre. han har vunnit många av de hardcourt matcher han spelat i år och ärligt talat kan inte samma sak sägas om federer. han har inte ställt upp i lika många som nadal och har inte vunnit lika många. grästennisen blir intressant att studera närmare, men nadal ska nog kunna ge federer en match om wimbledonbucklan, var så säkra.

Z sa...

Svårt att gilla Nadal, speciellt för mig som är tjej.
Alltså, men.....maken till o-charmighet. Jag ser liksom inte ett enda leende, bara arga ansiktsuttryck. Och så ärmlösa tröjor....hrmpf...

Och media gillar Federer för att han talar vilket språk som helst på intervjuer.

Däremot ska Nadal ha all cred för sin talang, heder och flit!
Är det någon som inte lämnar en endaste boll åt sitt öde, så är det han.

Välförtjänt